Udvalgsformand kræver bispevalg undersøgt

Bispevalget i Roskilde skal undersøges nærmere. Det mener formanden for Folketingets kirkeudvalg, Britta Schall Holberg (V).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fadæsen omkring optællingen af stemmer ved bispevalget i Roskilde skal have et efterspil. Det mener formanden for Folketingets kirkeudvalg, Britta Schall Holberg (V). Hun kræver nu en tilbundsgående undersøgelse af bispevalget.

- I Danmark har vi tradition for, at valghandlinger er så vigtig en del af demokratiet, at det skal gå rigtigt til. Vi bliver derfor nødt til at forlange, at der kommer en undersøgelse af, hvad der er sket i Roskilde. Danmark sender valgobservatører ud til diverse lande, for at kontrollere, hvordan deres valghandlinger foregår. Når det sker, er det, fordi vi ikke har tillid til, at valghandlingerne altid foregår anstændigt og derfor må overvåges. Også set i det lys er det ikke alene pinligt, men direkte ubehageligt, hvad der er sket i Roskilde Stift, siger Britta Schall Holberg.

Valgbestyrelsen i Roskilde Stift måtte annullere fredagens bispevalg, fordi der var afgivet 10 stemmer flere, end der burde være. Valgbestyrelsens formand, Poul Nielsen, mistænker dog ikke nogen for at have forsøgt at snyde.