Udrykning til 4-årig gik helt amok

Både politi, brandvæsen og læger dukkede op for at få 4-årigs ben fri fra en cykel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forleden skete der et mindre uheld i den integrerede daginstitution »Villa Villakulla« i Sorø, da en 4-årig dreng under leg på legepladsen fik sit ene ben i klemme i en cykel.

Drengens ben kom til at at sidde fast mellem pedalstangen og stellet, og pædagogerne prøvede først selv at få ham frigjort. Da det ikke lykkedes, og drengens ben begyndte at blive blåligt, blev der ringet 112 - og så skete der ellers noget, skriver DAGBLADET Ringsted.

Der kom både en akutbil, en lægeambulance og en hjerteambulance med blå blink og alt hvad der bimler og bamler til stedet, og for at det ikke skal være løgn, så dukkede der også otte mand og tre brandbiler fra Sorø Brandvæsen op - også for fuld udrykning. Til sidst dukkede der så også en enkelt politibil op ved »Villa Villakulla«.

- Jeg synes, det er meget voldsomt og en stor overreaktion på så lille en hændelse, siger daginstitutionens leder, Betina Stavad Andersen.

- Og det virkede unødigt skræmmede på børnene og ikke mindst den 4-årige dreng.

Han blev iøvrigt befriet stille og roligt af to brandfolk, og den 4-årige har ingen mén efter uheldet. Hos Sorø Brandvæsen forklarer indsatsleder Bo Sebens, at man ganske enkelt skal rykke ud med mindst otte mand og tre biler, når meldingen lyder på »brand og fastklemt«.

- Det var den alarm, vi fik ind og rykkede ud på, men hvis vi havde fået en melding over telefonen om, hvad der reelt var galt, så var vi da kun kørt med to mand og uden udrykning, siger han.

Leder af alarmcentralen i Slagelse, Jørgen Birch forklarer, at man typisk sender akutbilen afsted til mindre episoder i Sorø.

- Og når vi først har ekspederet selve 112-opkaldet, så er det op til de enkelte reddere at vurdere, hvad der eventuelt skal rekvireres af ekstra materiale, siger han.

- Men i den her konkrete situation blev det forklaret, at der var behov for at få drengen skåret fri, og så blev der lavet et såkaldt kombinationsudkald med både ambulancer og brandvæsen, som man skønnede var nødvendigt i dette her tilfælde.

Jørgen Birch understreger, at der i alarmen til brandvæsenet blev skrevet, at der var tale om en 4-årig dreng, som sad i klemme i en cykel.

- Men om de har nået at tjekke den tekst, inden de rykkede ud - dét skal jeg så ikke kunne sige, lyder det fra alarmcentralens leder.


Nyhedsoverblik