Tyveknægte går efter Matas

Matas-forretninger på Sjælland udsat for indbrud tre nætter i træk. Politiet undersøger sammenhæng og har anholdt fem mænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet  anholdt natten til fredag to unge mænd fra København for et indbrud i en Matas-forretning i Vordingborg. Tyvene blev fanget efter en  hektisk biljagt med hastigheder på op til 170 km i timen,  

De to unge mænd på 21 og 24 år havde hamret en mukkert gennem ruden på Matas-forretningen, hvorefter de havde ribbet forretningen for luksusparfume og kosmetik til en værdi af omkring 300.000 kroner.

Dermed er det tredje nat i træk, at en Matas-forretning bliver lænset for duftevand.

Onsdag nat gik det ud over en Matas i Kalundborg, hvor tre mænd på henholdsvis 21, 22 og 33 år, ligeledes fra Københavnsområdet blev anholdt - den ene efter en voldsom biljagt . Og natten før var Matas-forretningen i Vordingborg udsat for et identisk indbrud, hvor tyve slap væk med gods for 100.000 kroner.

Politiet er ikke i tvivl om, at gerningsmændene til de to indbrud i Vordingborg er de samme. Butikken har nemlig overvågningskameraer, og tyvegods fra begge indbruddene blev fundet i den udlejningsbil på stjålne nummerplader, som de to anholdte forsøgte at flygte i ved halv tretiden fredag morgen.

Til gengæld er der ikke fastslået en sammenhæng mellem indbruddene i Vordingborg og Kalundborg.

- Vi er endnu ikke nået så langt, men det er klart, at vi skal se på andre Matas-indbrud på Sjælland for at se, om der er lighedstegn, der kan hjælpe efterforskningen, siger politikommissær Troels Haugsted fra Vordingborg Politi.

Ved indbruddene i begge forretninger slap gerningsmænd fra politiet. I Kalundborg eftersøger politiet stadig en fjerde gerningsmand, mens ordensmagten i Vordingborg er på udkig efter "flere personer", der deltog sammen med de anholdte og kørte væk i en anden bil.