Tyve torpederede politiet under biljagt

To unge mænd blev i nat anholdt efter en vild biljagt i Odsherred.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en voldsom larm, der vækkede Pernille Sørensen i nat.

- Det var knald og rabalder. Mit stuebord, som er af glas, stod og rystede. Jeg vågnede og tænkte: "Hvad sker der her?", fortæller Pernille Sørensen, der bor lige ud til Oddenvej, hvor tyvene kom forbi på deres flugt.

Biljagten begyndte kort før midnat efter et indbrud i tøjbutikken Basement midt i Nykøbing Sjælland. Et vidne så tre personer flygte fra gerningsstedet i en Peugeot 306. Politiet optog forfølgelsen ved Audebo-dæmningen.

Ved rundkørslen inden Holbæk så det ud til, at jagten var slut, da en hundevogn indhentede de tre tyve. Men i stedet for at standse satte tyvene politibilen ud af spillet ved at torpedere den.

- I sådan en sag, hvor man har fået ødelagt en patruljevogn, der er man mere påpasselig, fordi man ved, at tyvene er ligeglade med, vhad de ødelægger, fortæller Carsten Andersen, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Den lille peugeot fortsatte flugten, denne gang mod nord. Ved Vig sprang det ene dæk, men det stoppede heller ikke tyvene. Med gnisterne sprøjtende på grund af fælgens møde med asfaldten fortsatte de mod Sjællands Odde.

Da tyvene kørte forbi Pernille Sørensens hus og videre ned på færgehavnen, blev de forfulgt af tre politibiler. De kørte rundt et stykke tid, før de stoppede og forsøgte at flygte til fods.

Politiet satte deres hunde ind i jagten. Klokken kvart over ét blev den første fanget og en time senere havde politiet fået fat i nummer to. To unge mænd fra Hvidovre - på henholdsvis 17 og 21 år, der begge er blevet varetægtsfængslet. Den tredje gerningsmand er stadig eftersøgt.

Tyvenes hensynsløse kørsel er en skørpende omstændighed oven i tyveriet til 90.000 kroner.

- De kører meget langt, og de stopper ikke engang, da deres dæk springer. De er ikke i stand til at styre bilen ordentligt, og der kunne nemt have opstået en farlig situation, siger Carsten Andersen.