Tyve tømmer havne

Det er årstid for sejlads og liv i havnene. Men når mørket falder på, forsvinder der masser af værdifuldt udstyr fra bådene. Forsikringsselskaberne melder om et stærkt stigende antal tyverier fra lystbådehavnene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

John Just Petersen er formand for Holbæk Bådelaug, her forsvandt 3 påhængsmotorer på én nat og flere andre var forsøgt brudt op.

- Den ene af dem var en spritny motor, den havde kun ligget her en uge. Det er bare drønirriterende for at sige det mildt, fortæller John Just Petersen .

Og den oplevelse er langt fra enestående. På denne tid af året melder forsikringsselskaberne nemlig om et stigende antal tyverier fra lystbådehavnene.

- Det er nu, der ligger masser af både og udstyr ligger fremme i havnene. Samtidig har der de seneste år været en kraftig stigning i solgte både og påhængsmotorer, det giver også flere tyverier, siger Sven Holmbo Sørensen, der er Chef for bådafdelingen hos Topdanmark.

Ifølge forsikringsselskaberne er det ikke kun motorer men også værdifuldt værktøj og teknisk bådudstyr der er tyvenes favoritter. De mener desudenm at bander ofte kan stå bag de mange tyverier.

- Der er en bølge af tyverier, hvor de bare tager det der er. Jeg tror de kommer i en varevogn, er flere mand og så bare tager fat, siger Sven Holmbo Sørensen.

Hos Holbæk Bådelaug har de svært ved at se, hvad de skal stille op mod de langfingrede besøgende.

- Det er jo en havn vi kan jo ikke låse det hele inde. Men vi har da talt om noget overvågning, siger John Just Petersen

Sven Holmbo Sørensen fra Topdanmark opfordrer bådejerne til at være opmærksomme på deres dækning, da almindelige indbo- og bådforsikringer ofte ikke dækker større motorer og værdifuldt bådudstyr.