Tyve stjæler campingvogne

Stadig flere campingvogne stjæles fra forhandlerne. Samtidig er private begyndt at sikre deres campingvogne bedre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For 14 dage siden forsvandt en campingvogn til en værdi af 120.000 - 130.000 kroner fra Caravan Centret i Nørre Alslev. Campingvognen er pist væk, og forhandleren regner ikke med at se den igen.

Og tyveriet i Nørre Alslev er ikke enestående. Faktisk stjæles der stadig flere campingvogne fra forhandlerne, fortæller flere forhandlere til TV2 Øst. Campingbranchen har bedt forhandlerne om at melde, hvis de får stjålet vogne, så man kan få et overblik over, hvor slemt det står til.

Hos Slagelse Camping og Fritid har de ikke fået stjålet vogne, men de er stødt på problemet, da en af ejerne kom kørende ved Hvalsø mellem Holbæk og Roskilde og så en campingvogn. Det viste sig, at den var gemt af vejen og stjålet fra en campingvogn-forhandler i Nordsjælland, som har været hårdt ramt af tyverier.

Også i Køge og Solrød har forhandlerne oplevet tyvene på nært hold, og forhandlerne har mistet mange campingvogne.

Private sikrer sig

Også blandt de private ejere af campingvogne breder utrygheden sig. De er godt klar over, at de ofte har et nemt og værdifuldt bytte stående i deres indkørsel, som kan friste tyvene.

- Det er en klar tendens, at stadig flere private køber låse og sikrer deres campingvogne bedre. Folk er nervøse for at få stjålet deres vogn, siger Kai Jakobsen, som er sælger hos Caravan Centret i Nørre Alslev til TV2 Øst.