Tyv fanget, anholdt og dømt - på to timer

Torsdag formiddag begik en ung mand tyveri i Roskilde. Lidt over middag var han både fanget, anholdt, dømt og sat til afsoning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan man kalde hurtig sagsbehandling: 

Torsdag den 20. september kl. 10.15 anmeldte en skoforretning i Roskilde, at man havde været udsat for et tyveri af en indsamlingsbøsse, der stod i forretningen, og som en ung mand netop havde stjålet. Personalet i forretningen blev gjort opmærksom på tyven af nogle medarbejdere fra en anden forretning, der var fulgt efter personen, som man kendte i bybilledet som en aktiv tyv.

Gerningsmanden, en 22-årig mand fra Roskilde, blev anholdt af politiet kort tid efter og afhørt på politistationen.

Kl. 12.15 blev han fremstillet i grundlovsforhør, hvor dommeren valgte at idømme ham en straf med det samme. Gerningsmanden var i august blevet dømt 4 mdr.s betinget fængsel. Tyveriet af indsamlingsbøssen, der indeholdt 209, 75 kr, blev takseret til 5 måneders fængsel, og han blev straks sat til afsoning af dommen, der blev afsagt omkring kl. 12.30.

Fra tyveriet blev begået gik der altså blot to timer og et kvarter, til der blev afsagt dom. Den glædelige historie kommer fra Midt- og Vestsjællands Politi.