¨

For tyk til pension

Foto: TV ØST

Slidgigt i nakken og en utvetydig speciallægeerklæring, der slår fast, at der ikke er mulighed for at Ejvind Kristensen kommer i arbejde eller i flexjob, er ikke nok til at den 58-årige tidligere falckredder kan få førtidspension i Odsherred kommune.

- Jeg synes nu egentlig altid, at jeg har haft en stærk psyke. Men jeg må indrømme, at det her kan få enhver ned.

58-årige Ejvind Kristensen har kun et ønske, og det er at få en afklaring på sin sag. 2 speciallæger vurderer, at slidgigten i hans nakke er årsagen til, at han ikke kan arbejde, og at der ikke er udsigt til, at det kan blive bedre.

Alligevel har Odsherred kommune givet Ejvind Kristensen afslag på pension. Den 58-årige mand vejer nemlig 115 kilo, og derfor synes kommunens folk, at Ejvind Kristensen skal tabe sig.

Jobcenterchef Jens Højlund vil ikke kommentere på en konkret sag, men han siger at det hænder, at kommunen vælger ikke at følge speciallægernes vurderinger. - Det kan være, at vi alligevel tænker, at der er en lille mulighed for, at vedkommende stadig kan have en tilknytning til arbejdsmarkedet. Og det prøver vi så at se, om det ikke kan lykkes, siger Jens Højlund.

Men Nils Lomholdt, der er socialrådgiver i 3F, fortæller, at de har mange sager, hvor borgeren får afslag på en førtidspension, fordi kommunen mener, at han eller hun skal tabe sig. - Og det er i sager, hvor der absolut er intet, der indikerer, at det er på grund af overvægt, at personen er uarbejdsdygtig, siger Nils Lomholdt.

Ejvind Kristensen frygter nu, at hans hus, som han stort set selv har bygget, ryger på tvangsauktion. Han får kun kontanthjælp, og har underskud hver måned. Han har anket sagen til beskæftigelsesankenævnet, og håber på en snarlig afgørelse. - Det her ødelægger min tilværelse. Jeg risikerer at miste mit hus, siger han i dag til TV2 Øst.

00:16 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App