Tvivlsomme procedurer på center

En jobsøgende advokatsekretær mener, at aktiveringscentret i Gørlev benytter sig af ulovlige procedurer. Mandag mødtes hun med Kalundborgs borgmester til en dialog om centret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Maria Mørch er uddannet advokatsekretær, men for øjeblikket er hun jobsøgende. Igennem sin kontakt med aktiveringscentret på Kirkevangen ved Gørlev er hun blevet opmærksom på centrets procedurer, som hun ikke mener, er lovlige.

Derfor har hun bedt om et møde med borgmesteren i Kalundborg Kommune, Tommy Dinesen (SF), som indvilligede i at mødes med Maria Mørch mandag. Det skriver Sjællandske.

Styres af kontanthjælpsmodtager
Maria Mørchs anker går blandt andre ud på, at aktiveringskontoret i Gørlev i den daglige projektleders ferie lader til at blive styret af den 46-årige Ole Søndergaard. Han er selv kontanthjælpsmodtager og har været tilknyttet aktiveringen i Gørlev gennem tre år.

Det faktum, at det tilsyneladende er en anden kontanthjælpsmodtager, som styrer stedet i ferieperioden, er Maria Mørch slet ikke tilfreds med.

- Det er ganske enkelt urimeligt, og jeg har jo Ole Søndergaards egne ord for, at det forholder sig således, siger hun.

Samler æsker
Maria Mørch stiller sig ligeledes uforstående over for, at de eneste to tilbud, som aktiveringen tilsyneladende har til sine kontanthjælpsmodtagere, er at samle æsker og at vaske hjemmeplejens biler i Gørlev og Høng.

- Det er i strid med aktiveringsloven. Man kan tillige undre sig over, at aktiveringen tilsyneladende kun tæller tre personer i aktivering. Jeg har i hvert fald ikke mødt flere, mens jeg har været i jobsøgning, siger Maria Mørch.

Borgmester åben for dialog
Borgmesteren i Kalundborg Kommune, Tommy Dinesen, er ikke enig i Maria Mørchs påstande, men han er åben for dialog.

- Mit kontor er åbent for enhver, der gerne vil tale med mig. Det gælder naturligvis også Maria Mørch. Om antallet af folk i aktivering i Gørlev tror jeg ikke på, at der ikke er flere end tre, og jeg er ret overbevist om, at den omtalte kontanthjælpsmodtager på stedet ikke som sådan er ansat som leder. Vi får faktisk ros for aktiveringsprojekterne i kommunen, siger Tommy Dinesen.

Borgmesteren tilføjer, at skulle der findes forhold, som ikke er rettet ind, som de skal være, så vil der naturligvis blive kigget på dem.