Tvivlsom fremtid for håndbolden i Slagelse

Efter træner og medejer Anja Andersens exit fra Slagelse DT ser fremtiden for holdet usikker ud. Medejer Brian Mollerup overvejer sit videre engagement.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens fremtiden tegner lys for FCK Håndbolds kvindehold, er der andre udfordringer i Slagelse DT. Med Anja Andersens pludselige exit forsvinder klubbens største aktiv og frontfigur gennem otte sæsoner, hvilket kaster klubben ud på usikker grund.

Ud over at have været træner har Anja Andersen i samarbejde med erhvervsmanden Brian Mollerup selskabet, Dream Team A/S, som har lejet licensen til at spille i Toms Ligaen af foreningen Slagelse FH. Da det ikke er lovligt at være engageret i to konkurrende klubber, træder Anja Andersen ud af ejerkredsen af selskabet bag Slagelse DT. Hvorvidt Brian Mollerup fortsætter er usikkert.

- Har du tænkt dig at fortsætte med at være engageret i Slagelse DT i fremtiden?

- Ikke som jeg ser det umiddelbart. Men jeg kan ikke sige præcist, hvordan det bliver skruet sammen. Jeg tror, det er vigtigt, at man er åben og pragmatisk overfor de muligheder, der opstår, siger Brian Mollerup.

I næste uge skal han mødes med foreningen Slagelse FH for at diskutere fremtiden efter 1. juli datoen, hvor Anja Andersen forlader klubben. Hvad der herefter sker, har han intet bud på.

- Det kan jeg ikke svare på. Det involverer langt flere end mig i processen. Jeg har allerede haft en dialog med formanden for SFH, og den vil vi fortsætte, siger Brian Mollerup.

Hos Slagelse FH har en frustreret formand, Iver Grunnet, svært ved at vurdere, hvad der skal ske.

- Jeg fik først noget at vide torsdag aften. Nu må vi se, hvilke muligheder, der ligger. Men det her ser selvfølgelig usikkert ud, det må jeg da ærligt indrømme, siger Iver Grunnet.

Bestyrelsen træder sammen søndag for nærmere at afstemme, hvordan bevarelsen af et hold i Toms Ligaen kan opretholdes.

Iver Grunnet havde indtrykket af, at samarbejdet kørte som det skulle.

- Det kommer da som en overraskelse for mig, at Anja har valgt at tage til FCK. Vi lavede en ny aftale sidste år med Anja og hendes selskab Dream Team A/S. Og jeg troede da på, at det var noget, der pegede et godt stykke ud i fremtiden, siger Iver Grunnet.

Han henviser til, at Brian Mollerup og Anja Andersens selskab valgte at leje licensen til at drive håndboldklubben helt frem til 2017. Selvom Anja Andersens kontrakt som træner egentlig udløb i 2009, var det derfor forventet, at hun ville fortsætte på den ene eller anden måde i klubben.

En fortsættelse af et hold i Toms Ligaen bliver yderligere besværliggjort af, at fire ud af fem hovedsponsorer har valgt at skifte til FCK Håndbold. Det drejer sig om KMD, butikskæden Spar, Roskilde Bank og J.J. Maskinudlejning.