Tvivl om Lars Løkke genopstiller for Venstre i Region Sjælland

Stormen om den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen betyder, at Venstre kan miste sin absolutte topfigur i Sjællands Storkreds.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sjællands Storkreds kan miste den største stemmesluger, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) beslutter sig for at stoppe som folketingskandidat for Venstre.

Ifølge Dagbladet Køge er Køge-Lejre-kredsen i øjeblikket i dialog med Lars Løkke Rasmussen, efter han selv har sagt, at han overvejer sin fremtid i politik.

Lars Løkke Rasmussen fik 40.745 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2019. Det svarer til hver tredje stemme på Venstre – og knapt otte procent af det samlede antal afgivne stemmer i hele Sjællands Storkreds ved valget.

Lars Løkke Rasmussen skriver til avisen, at han holdt et møde med sin kredsbestyrelse lørdag. Her skriver han også, at partiets udskudte opstillingsmøde blev diskuteret.

Han afviser dog, at hans aktuelle bog er særlig kontroversiel. Her fastholder han, at den ligger på den linje, som han og venstre gik på valg på i 2019.

Lars Løkke Rasmussen har netop udgivet en ny bog – ’Om de fleste – og det meste’ – der af mange ses som et opgør med den nuværende linje i Venstre. En lang række Venstrefolk har da også lagt afstand til bogen.

Optælling af personlige stemmer ved Folketingsvalget i 2019.
Optælling af personlige stemmer ved Folketingsvalget i 2019.