Tvangsfjernede trillinger splittes fra hinanden

Kalundborg Kommune fjernede i går Heidi Rasmussens trillinger. Oven i denne besked fik hun også at vide, at kommunen placerer børnene hos 3 forskellige familier

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

19 måneder gamle trillinger blev i går tvangsfjernet. Men udover at blive fjernet fra deres mor, skal de også fjernes fra hinanden. Kalundborg Kommune har valgt at placere børnene hos hver deres familie. Noget den enlige mor, Heidi Rasmussen, har svært ved at forstå.

- Jeg har det forfærdeligt med, at de skal splittes. De skal jo være sammen. Søskende har brug for hinanden, siger Heidi Rasmussen, mor til trillingerne.

I dag fik Heidi Rasmussen så beskeden om, at børene allerede skal ud i deres nye familier fra på mandag. Ydermere har hun fået at vide, at børnene kommer til at bo i henholdsvis: Kalundborg, Gørlev og Store Fuglede. Det betyder også, at børnene ikke får mulighed for at se hinanden i dagligdagen. Heidi Rasmussen får selv kun lov til at besøge sine børn én gang om måneden.

”Det skal absolut være sidste udvej”

Helle Birkholm-Buch er psykolog og familieterapeut. Og så er hun selv mor til tvillinger. Hun har i mange år beskæftigede sig med tvillinger og deres unikke relation til hinanden. Hun mener, at en splittelse af trillinger kun bør ske, hvis det er sidste udvej. Hun mener, det bedste er at finde en familie, der kan varetage alle 3 på samme tid.

Hvis man fjerner trillinger eller tvillinger fra hinanden, så skaber man en voldsom utryghed. Både det at være væk fra sine medtrillinger og sine forældre er dobbelt voldsomt, forklarer Helle Birkholm-Buch, psykolog og familieterapeut.

Hun kan dog ikke forholde sig til den konkrete sag, da hun ikke har været med i processen og ej heller har undersøgt Heidi Rasmussen og hendes trillinger. Hun udtaler sig udelukkende på bagrund af den forskning, der er på tvillinger og flerlinger.

Børnenes eget tarv

Kalundborg Kommune har fået en autoriseret psykolog til at se på Heidi Rasmussens sag, og har ud fra denne vurderet, at en separering af børnene er for deres eget bedste. Psykologen mener, at børnene har behov for at blive ”født på ny”. Det betyder med andre ord, at børnene har bedst af at være placeret ved hver deres familie og glemme tidligere relationer og oplevelser, for at få den bedst mulige opvækst.

- Kalundborg Kommune har vurderet sagen ud fra, hvad vores psykolog kunne konkludere. Vi håber selvfølgelig også, at børnene snart er sammen igen, og at de kommer hjem til deres mor. Men indtil videre har vi vurderet, at det var bedst for børnene at være hver for sig, fortæller Hanne Dollerup, der er børne- og ungedirektør i Kalundborg Kommune.   

Får støtte på Facebook

Flere er begyndt at blande sig i sangen om trillingerne. Siden vi bragte historien i går, er støtten til den enlige trillingemor væltet ind. Borgere fra Kalundborg Kommune har oprettet en Facebook gruppe, der hedder: Nej til tvangsfjernelse af Ida, Magnus og Tobias! Du kan selv tjekke den ved at klikke på følgende link: https://m.facebook.com/groups/1436544633250748/