Tusindvis af svaler på Nyord

Digesvaler på træk gør for tiden stop på Nyord. Dansk Ornitologisk Forening og Fugleværnsfonden var i dag forbi for at fortælle om fuglene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om de små grå fugle hedder digesvaler, er et af deres yndlingssteder at holde pause i gamle telefonpæle. Den slags pæle findes stadig på Nyord, hvor fuglene fylder godt op på trådene.

I dag kunne forbipasserende se svalerne på helt tæt hold i teleskoper, som Fugleværnsfonden og Dansk Ornitologisk Forening havde stillet op.

- Det er så fantastisk. Jeg har selv en hel masse fugle hjemme i haven, men jeg har ikke nogen af de der, siger Anne Rasmussen fra Brønshøj.

- Det er helt utroligt at se dem så tæt på. Det har jeg aldrig prøvet før, siger Lisa Olesen fra Frederikssund.

Digesvalerne er på vej ud på en lang og farefuld flyvetur til sydligere himmelstrøg, og det var netop den rejse, som Dansk Ornitologisk Forening og Fugleværnsfonden gerne vil sætte fokus på.

- Hvis vi gerne vil passe på vores fugle, er det vigtigt, at vi passer på dem hele vejen fra Danmark til Afrika. Lige nu er der rigtig mange, som forsvinder undervejs, siger Iben Sørensen, som er naturvejleder i Fugleværnsfonden.

Hvis du skulle have lyst til at se digesvalerne og blive lidt klogere, er Fugleværnsfonden og Dansk Ornitologisk Forening på Nyord igen i morgen samt den 12. Og 13. August.


Nyhedsoverblik