Tusindvis af kunder uden Stofanet

Tusindvis af Telia Stofanet-kunder i Slagelse, Sorø og Haslev ramt af nedbrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tusindvis af Telia Stofa-internetkunder har det seneste døgn været ramt af et nedbrud.

Mandag formiddag blev et fibernetkabel gravet over ved motorvejsarbejdet ved Greve, og teknikere har natten igennem forsøgt at udbedre skaden. Det skriver Dagbladet Ringsted.

Teknisk direktør hos Telia Stofa, Kaj Skov, fortæller, at det er gået ud over tusindvis af internetkunder i Slagelse, Sorø og Haslev.

- Vi har fået at vide, at fejlen er udbedret, men der er tilsyneladende fortsat noget galt, sagde Kaj Skov i formiddag.

At kunderne har kunnet se kabeltv på trods af nedbrudet skyldes ifølge Kaj Skov, at de lokale antenneforeninger får tv-signalet ned i egne antenner, og at de ikke er afhængige af forbindelse til det verdensomspændende internet.

Kaj Skov fortæller, at Telia Stofa netop har godkendt en stor investeringsplan, som giver en ekstra forbindelse mellem Århus og København, så netværket ikke er så skrøbeligt.

Jan Dalum, formand for Haslev Antennelaug, påpeger, at en forening som Haslev Antennelaug ikke kører med back-up på anlægget, og dermed ikke kan garantere en driftssikkerhed som et teleselskab kan.

En serviceaftale med Telia Stofa betyder, at anlægget bliver repareret »så hurtigt som muligt« i tilfælde af fejl, en større driftsikkerhed ville medføre en større økonomisk omkostning for medlemmerne.