Tusinder at spare for varevognsejere

Der var kø foran politiets motorkontorer og bilsynshallerne i dag. En afgiftbrøler betyder nemlig, at ejerne af biler på gule plader kan sikre sig en årlig gevinst på op til 5.640 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da regeringen hastede en afgiftsreform igennem i foråret, gik det så stærkt, at der opstod et stort hul i lovgivningen. Et hul der betyder, at indehaverne af biler på gule plader kan få en afgiftslettelse på flere tusinde kroner. Det har givet lange køer foran motorkontorerne og i bilsynshallerne dagen igennem.

-Jeg står her for at spare omkring 5000 kroner, så jeg kan komme på sommerferie, fortæller folkepensionist Ebba Wortmann, der er en af de mange bilister der er mødt op på motorkontoret for at få en ny registreringsattest, der betyder, at hun slipper adskillige tusinde kroner billigere i afgift for sin bil.

 Da lange køer netlop i dag skyldes avisrygter om, at skatteministeren ville stoppe hullet i lovgivningen den 1. august, altså i morgen. Men det bliver først efter sommerferien, når Folketinget igen er samlet.