Turisterne strømmer til Sjælland

På trods af den våde sommer har campingpladser, hoteller og vandrerhjem på Sjælland, Møn og Lolland-Falster foreløbig haft et godt år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den våde sommer har tilsyneladende ikke holdt turisterne væk fra Sjælland. Regnen til trods har Sjælland, Møn og Lolland-Falster til dato haft flere turister i år end forrige år, oplyser Region Sjælland.

Især flere udenlandske turister har besøgt regionen, der har vundet markedsandele på alle nærmarkederne. Alle overnatningskategorier i regionen har solgt flere overnatninger end på samme tidspunkt sidste år. I juli måtte regionens campingpladser dog konstatere en tilbagegang i forhold til juli sidste år. Tilbagegangen er dog mindre end i resten af Danmark,

og når man ser på det samlede resultat for året til dato, er der tvært imod tale om en fremgang på fire procent. Regionens hoteller og feriecentre kan konstatere en fremgang på 34, 30, 10 og fire procent fra  henholdsvis Holland, Tyskland, Sverige og Norge. Fra Storbritannien har fremgangen været på hele 81 procent.

Vandrerhjemmene i regionen har indtil videre haft en fremgang på 12,7 procent i år. Østdansk Turisme har i år markedsført regionen som rejsemål i Tyskland, Sverige, Norge, Holland, Storbritannien, Polen og Danmark, og det har været en succes, konstaterer direktør for Østdansk Turisme Glen Polano.

 - Der har i år været meget fokus på det dårlige vejrs betydning for dansk turisme, men vigtigere end vejret er det at have et godt oplevelsesprodukt og en veltilrettelagt markedsføringskampagne - og den nyeste opgørelse over antallet af overnatninger i vores region vidner om, at vi er lykkedes med vores strategi, siger han.