Trygfonden uddeler 3,2 millioner til tryghed på Sjælland - livreddere i Sakskøbing jubler

TrygFondens regionale råd i Region Sjælland uddeler over 3,2 millioner til nye projekter i regionen. Lolland Falster Livredderklub får 20.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

TrygFondens regionale råd i Region Sjælland har uddelt over 3,2 millioner kroner til nye projekter i regionen.

Helt præcist er der tale om 3.288.657 kroner til projekter, der skal fremme sikkerheden, sundheden og trivslen i regionen.

Lolland Falster Livredderklub er en af dem, som har modtaget en donation fra Trygfonden. De får 20.000 kroner, som skal gå til mere og bedre udstyr.

- I sommerhalvåret træner vi udenfor, og der har alle børn sådan nogle neonfarvede t-shirts på og nogle hætter, der ligner en badehætte, bortset fra at det er én, der bliver strammet til under halsen, fortæller formand Anja Kobbernagel.

- Vi skulle have nogle nye, for dem vi havde var ikke selvlysende mere. Så det er sådan nogle, vi har søgt penge til. Dem vi har nu er faktisk grønne, og så har vi fundet ud af, at det man bedst kan se under vandet, det er pink, så vi skifter formentlig farve til pink.

Klubben har cirka 100 medlemmer, og så er der 30 voksne, så de skal bruge 300 stk i det hele, så de har lidt forskellige størrelser.

Formand: - Nu behøver jeg ikke at sy hætter i hånden

Ifølge formanden for livredderklubben skulle de alligevel ud og investere i t-shirts og hætter, men donationen gør nu, at de købe et større sortiment.

- Det er noget, vi selv har bestemt, at vi skal have. Vi vil aldrig gå på kompromis med sikkerheden, så det var noget, vi havde købt alligevel. Det, som det gør er, at vi kan købe mange flere. Nu kan vi tillade os at bestille nogle hjem, så vi har. På den lange bane bliver det meget billigere, siger Anja Kobbernagel.

Også er der en anden grund til, at netop hun er særlig glad for den økonomiske håndsrækning:

- Det gør, at vi kan skifte farve til pink, og det er rigtig godt. Og så kan vi få nogle flere hætter. Lige nu sidder jeg faktisk sammen med en anden og syer alle de hætter. Men nu kan vi måske få nogle andre, så jeg ikke behøver at sidde og lave dem alle.

Herunder kan du se hele listen over projekter i Region Sjælland, der har fået donationer fra Trygfonden:

Projekter i Region Sjælland, der har fået støtte: