Trusler om voldtægt blev optaget af alarmcentral

Politiet har fundet optagelse af alarmopkald fra 15-årig pige under køretur med en 23-årig mand, der er sigtet for bortførelse og voldtægt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en optagelse af et alarmopkald fra det 15-årige offers mobiltelefon, der fik sagen mod en 23-årig mand fra Strøby Egede lige nord for regionen, til at svinge op i det røde felt, da manden i sidste uge blev genfremstillet i retten i Roskilde. Det skriver Dagbladet.

Manden er sigtet for bortførelse og voldtægt af en 15-årig pige.

Ved grundlovsforhøret tidligere på ugen fandt dommeren politiets materiale mod manden så tyndt, at der ikke var anledning til bestyrket mistanke, og den sigtede fik kun anholdelen opretholdt i tre døgn. Men da den 23-årige så blev genfremstillet i retten fredag, var der ingen tvivl om bestyrket mistanke, og han blev varetægtsfængslet til 25. september.

Årsagen til dette skifte var blandt andet fremkomsten af oplysningen om alarmopkaldet.Den 15-årige pige har forklaret politiet, at hun ubemærket foretog et 112-opkald på sin mobiltelefon, som hun derefter skjulte i lommen, da hun mod sin vilje befandt sig i den 23-årige mands bil natten til søndag i forrige uge.

Samtalen gik tilsyneladende ikke igennem, men en henvendelse fra en københavnsk politimand, der senere læste om sagen og kunne huske at have modtaget et ordløst alarmopkald på det aktuelle tidspunkt, fik bragt en lydoptagelse fra alarmcentralen for dagen. På optagelsen kan man blandt andet høre pigen sige:- Vil du ikke lade mig komme ud. Hvor til den 23-årige svarer:- Nu skal du være sød, for jeg kan godt blive ond.

Der er andet materiale på optagelsen, som politiet nu er ved at få gennemarbejdet, oplyser Lokalpolitiet i Køge. Sammen med andre oplysninger, herunder vidneforklaring fra den 15-åriges 17-årige veninde, som først var med på turen i den 23-åriges bil, men som slap væk undervejs, da manden standsede for at foretage et mobiltelefonopkald, har politiet været i stand til at stykke et forløb sammen, som styrker de to veninders forklaring, og som i betydelig grad svækker den 23-åriges kategoriske afvisning af at have gjort noget som helst i retning af bortførelse og voldtægt.

Manden mødte lørdag i forrige uge de to veninder på Christiania og tilbød at køre dem til Helsingør, hvor de bor på et socialt opholdssted. Men turen gik i en anden retning, og da manden standsede for at telefonere slap veninden ud af bilen.

Den 15-årige, som var på vej ud over førersædet, fordi kun venstre dør kunne åbnes i den to-dørede bil, blev af den 23-årige skubbet tilbage i bilen, veninden blev skubbet væk, og så gik turen til mandens bopæl i Strøby Egede, hvor den 15-årige har forklaret, hun flere gange blev voldtaget, før hun dagen efter blev sluppet fri på Køge Station.