Trusler mod politikere bliver ikke anmeldt

Tre gange i sin politiske karriere er Knud Larsen (V) fra Borre blevet truet. En af gangene har der været tale om en dødstrussel. Alligevel er det aldrig blevet meldt til politiet. Sådan ender det oftest - 80 procent af alle trusler mod politikere bliver aldrig anmeldt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Sidste gang han blev truet var i 2005.

- Hvis jeg holdt fast min beslutning, så skulle de nok sørge for, at jeg dels var en færdig mand i politik, men jeg kunne også sagtens være en død mand, siger byrådsmedlem i Vordingborg Knud Larsen.

Men sagen blev aldrig meldt til politiet. Og sådan går det i de fleste tilfælde. I valgkampen har TV2 ØSTs journalistiske magasin Missionen afsløret, at over 30 procent af kommunalpolitikerne og 70 procent af borgmestrene har oplevet trusler. 80 procent af sagerne bliver aldrig meldt til politiet. Det er imod politiets anbefalinger.

- Trusler som er egnet til at fremkalde alvorlig frygt i forhold til dem, de bliver fremsat overfor, dem anbefaler vi i alle sammenhæng at anmelde til politiet. Det er vores eneste mulighed for at straffe de pågældende, siger Søren Ravn, der er Vicepolitiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Kommunernes Landsforening og PET har lavet en handlingsplan for, hvad politikerne skal gøre, hvis de bliver truet. Men de har ikke noget overblik over, hvor stort problemet er.

 


Nyhedsoverblik