Truet med sang

En 9.klasses elev fra Broskolen i Korsør truede i en rap sin kvindlige lærer med tæsk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

[video:flv:080918_haderap.flv]
Se TV2 ØSTs indslag om trusselssangen. Hør blandt andet bidder fra sangen.  

Den 15-årige Lars Weitmann skrev med hjælp fra sin klassekammerat en rap-sang, hvori han kalder sin sin 60-årige lærer en so og en dum kælling og truer med at "smadre hende".

Drengene indspillede sangen på Lars Weitmanns mobiltelefon. Herfra røg sangen hurtigt videre til kammeraternes telefoner.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ser på truslerne med stor alvor.

 - Et er at man kigger en person ind i øjnene og siger: "jeg kan ikke lide dig dumme kælling", noget helt andet er, når man distribuerer det til en bredere kreds, siger vicepolitikommissær Jørgen Christensen fra Politiet i Slagelse.

Men det var et uheld, at sangen blev sendt rundt til skolekammeraterne, fastholder den 15-årige Lars Weitmann.

- Det var fordi, jeg var hidsig, så skulle den sang bare skrives. Det var ikke meningen, at der var nogen, der skulle have sangen, forklarer Lars Weitmann.

Lars Weitmann er nu sigtet for trusler mod embedsmand i funktion. En sigtelse, der i værste fald kan give otte års fængsel.

Lars Weitmann og hans lærer var blevet uvenner, fordi læreren ikke ville lade ham komme med på studietur på grund af dårlig opførsel.

På Broskolen i Korsør er der blevet holdt et krisemøde, og de to elever er blevet bortvist fra skolen i en uge. 

- Læreren er selvfølgelig blevet rigtig ked af det og rigtig ryster, fordi hun ellers havde et rigtig godt forhold til denne her dreng, fortæller Jette Würtz, der er konstitueret viceskoleleder på Broskolen.

Klasselæreren har takket ja til et tilbud om psykologhjælp.

Lars Weitmanns mor er enig i, at hendes dreng har gjort noget forkert, og derfor også bør straffes for det. Men hun synes, sagen er helt ude af proportioner.

- Jeg synes, det er en storm i et glas vand. Jeg synes, det er kørt for langt ud, på en sang der måske varer et minut om, at han er sur på sin lærer, mener Dorthe Weitmann og henviser blandt andet til rygterne om, at hendes søn har truet med at myrde sin klasselærer.

Lars Weitmann har torsdag morgen givet sin lærer en undskyldning. Og han har nu sat sig til tasterne igen for at få følelserne ud gennem en rap. Men denne gang har sangen en anden klang.

- Jeg skammer mig over det, jeg har gjort. Helt ærligt - den sang var noget lort, lyder dele af teksten.