Tristhed og vrede blandt psykiatriske patienter

Der er vrede og sorg blandt en gruppe psykisk syge i Sorø fordi kommunen har planer om at flytte et værksted. Nu råber de psykisk syge op. De frygter at blive splittet fra hinanden

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Humøret var helt i bund i dag blandt brugerne af værkstedet Krydderen midt i Sorø by. Her til morgen sprang bomben, kommunen går med planer om at flytte værkstedet til en anden by.

- Vi har det rigtig skidt, vi føler vi har fået et spark i ansigtet, siger kontanthjælpsmodtager Stina Johansen, Sorø, der er bruger af det psykiatriske værksted.

Personalet på værkstedet VASAC frygter at de mange brugere af det populære værksted midt i Sorø by, bliver splittet, hvis politikerne gør alvor af at flytte værkstedet til Dianalund.

-Vores brugere kommer fra Sorø. Vi er bange for at vi mister de fleste, fordi de ikke kan overskue at tage turen til Dianalund, siger Tina Juul, der er husassistent på værkstedet VASAC i Sorø.

Det har ikke været muligt at få en kommmentar fra formanden for Sorøs familieudvalg eller borgmesteren.

Politikerne tager stilling til planerne om at flytte værkstedet væk fra byen og ud på landet, på et byrådsmøde senere på måneden.