¨

Tricktyve udgav sig for at være hjemmehjælpere

Foto: TV ØST

To kvindelige tricktyve udgav sig ved to tilfælde onsdag for at være hjemmehjælpere. De fortalte de ældre, at de var kommet for at måle deres blodtryk.

Det var med meldingen om, at de kom fra hjemmeplejen og skulle måle beboerens blodtryk, at de to kvinder forsøgte at narre sig ind i de ældres hjem.

Først forsøgte de to sig i Sakskøbing ved en række ældreboliger. Her blev de sendt af sted med uforrettet sag. En god time senere forsøgte de sig igen - denne gang i Rødby.

Her lykkedes det de to at komme ind i en ældre kvindes hjem. Og mens den ene målte hendes blodtryk, så lykkedes det den anden at finde og stjæle et større pengebeløb.

Politiet opfordrer de ældre til at holde øje og ikke lukke døren op, hvis de ikke forventer besøg.

- Vi vil også gerne opfordre naboer til at holde lidt øje med de ældre. Og giv dem meldingen om, at de to kvinder her er på spil, så de ved at de skal passe på, siger vagtchef Henrik Carlsen, fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Politiet vil gerne høre fra personer, der kan have set de to kvinder.

Signalement:

Begge kvinder blev beskrevet som værende ikke etnisk danske.  De var begge mellem 45 og 55 år gamle. Den ene var omkring 180 cm høj, den anden omkring 170 cm. Den ene blev beskrevet som spinkel af bygning, den anden mere kraftig.

De havde begge sort mellemlangt hår og var iført mørkt tøj. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App