Trelleborg-aktionærer truer med retssag

Det var en for lav pris, aktionærerne i Bank Trelleborg fik, da Sydbank overtog pengeinstituttet, fastslår rapport. Aktionærerne utilfredse og truer med retssag

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Aktionærerne i Bank Trelleborg fik i januar alt for lidt for deres aktier, da Sydbank overtog det kriseramte pengeinstitut. Det konkluderer en uvildig revisionsrapport. Men aktionærerne er ikke tilfredse og truer nu med retssag.

Ifølge tv2.dk havde en fair pris været 93 kroner pr. aktie, svarende til 393 millioner kroner. Aktionærerne modtog 59,30 kroner pr. aktie, da Sydbank overtog Slagelse-banken over en weekend i januar. Få dage før kollapset lød kursen på 219 kroner. Men rapportens konklusioner tilfredsstiller langtfra minoritetsaktionærerne.

- Det er stadig et latterligt lavt beløb. Vi mener slet ikke, at vi får, hvad banken var værd. Derfor tager vi helt sikkert sagen videre i retssystemet, siger Jan Marcher, talsmand for Foreningen af Minoritetsaktionærer til Ritzau.

Dermed ligger Jan Marcher op til endnu en retssag i affæren om Slagelse-banken. Foreningens af Minoritetsaktionærer i Bank Trelleborg er nemlig allerede klar til at føre et gruppesøgsmål mod Fonden for Bank Trelleborg, Sydbank og Finanstilsynet. Her vil aktionærerne have afprøvet gyldigheden og lovligheden af tvangsindløsningen i retten. 

Men i modsætning til denne sag, skal slagsmålet om indløsningskursen ikke foregå som et gruppesøgsmål, da en eventuel forhøjelse af kursen fra domstolenes side automatisk vil tilflyde alle aktionærer, forklarer aktionærernes advokat Eigil Lego Andersen.

Det var Fonden for bankTrelleborg, som torsdag fremlagde den uvildige vurdering. Formanden for fonden er Sydbanks administrerende direktør, Carsten Andersen.
  /ritzau/

111047 CET SEP 08