¨

Trellborgaktionærer: Nationalbanken forskelsbehandler

Foto: TV ØST

Bank Trelleborgs mindretalsaktionærer er vrede over, at banken ikke fik samme hjælp som Roskilde Bank nu er stillet i udsigt.

Hvis økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen havde givet den tidligere Bank Trelleborg i Slagelse den samme statshjælp, som han med støtte fra Nationalbanken og Folketingets finansudvalg nu giver Roskilde Bank, så havde de små Bank Trelleborg-aktionærers ikke tabt 300 millioner kroner på Sydbanks fordelagtige køb af den lokale bank tidligere på året.

Og samtidig kunne Bendt Bendtsen formentlig have undgået den retssag, som aktionærerne i Bank Trelleborg har trukket ham ind i, fortæller DR Sjælland.

Det siger Jan Marcher, der er formand for Bank Trelleborgs mindretalsaktionærer. Jan Marcher er heller ikke et sekund i tvivl om, hvad aktionærerne i Bank Trelleborg havde fået ud af en redningsplan som den Roskilde Bank har fået.

- Så havde vi fået fire gange så meget. Det er grotesk, siger Jan Marcher.

I en redegørelse til Folketingets finansudvalg konstaterer Bendt Bendtsen, at redningsplanen for Roskilde Bank betyder, at Nationalbanken i værste fald kan risikere at skulle garantere for et beløb på helt op til 15 milliarder kroner.

Sydbank fik lov til at købe Bank Trelleborg for kun 245 millioner kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App