Trellborgaktionærer: Nationalbanken forskelsbehandler

Bank Trelleborgs mindretalsaktionærer er vrede over, at banken ikke fik samme hjælp som Roskilde Bank nu er stillet i udsigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen havde givet den tidligere Bank Trelleborg i Slagelse den samme statshjælp, som han med støtte fra Nationalbanken og Folketingets finansudvalg nu giver Roskilde Bank, så havde de små Bank Trelleborg-aktionærers ikke tabt 300 millioner kroner på Sydbanks fordelagtige køb af den lokale bank tidligere på året.

Og samtidig kunne Bendt Bendtsen formentlig have undgået den retssag, som aktionærerne i Bank Trelleborg har trukket ham ind i, fortæller DR Sjælland.

Det siger Jan Marcher, der er formand for Bank Trelleborgs mindretalsaktionærer. Jan Marcher er heller ikke et sekund i tvivl om, hvad aktionærerne i Bank Trelleborg havde fået ud af en redningsplan som den Roskilde Bank har fået.

- Så havde vi fået fire gange så meget. Det er grotesk, siger Jan Marcher.

I en redegørelse til Folketingets finansudvalg konstaterer Bendt Bendtsen, at redningsplanen for Roskilde Bank betyder, at Nationalbanken i værste fald kan risikere at skulle garantere for et beløb på helt op til 15 milliarder kroner.

Sydbank fik lov til at købe Bank Trelleborg for kun 245 millioner kroner.