Tre års fængsel for voldtægt af 79-årig

27-årig mand blev tirsdag idømt tre års ubetinget fængsel for en grov voldtægt af en 79-årig kvinde i hendes hjem i Sakskøbing. Det skete, da en enig domsmandsret i Nykøbing F. fandt manden skyldig i voldtægt og forsøg på røveri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand på 27 år blev tirsdag straffet med tre års fængsel for en grov voldtægt af en ældre kvinde i Sakskøbing

Den 27-årige selv husker ifølge Lolland-Falsters Folketidende kun svagt, hvad der skete den pågældende aften i februar. Han forklarede, at han havde været på værtshus og var noget beruset, da han gik hjem.

Her var han kommet forbi nogle rækkehuse, hvor han havde set, at en dør stod åben, og den var han gået ind ad. Hans tanke var, at han ville have fat i nogle penge, men det sidste han kunne huske var, at han stod inde i lejligheden og så, at der lå en person på en seng.

Den 79-årige kvinde huskede derimod tydeligt, at hun var vågnet ved, at der sad nogen ved hendes seng. Hun sparkede ham og bad ham forsvinde, men i stedet lagde han sine hænder for hendes næse og mund. Kvinden forsøgte at vriste sig fri, men det endte med, at hun blev voldtaget.

Manden blev dømt på kvindens forklaring og en række stærke tekniske dna-beviser samt et aftryk fra hans skosål, som blev fundet i kvindens soveværelse.

Han udbad sig betænkningstid med henblik på eventuelt at anke dommen til landsretten. Udover fængselsstraffen skal han betale cirka 75.000 kroner i erstatning til kvinden.