Travlhed på regionens sygehuse

Bekymrede borgere kimer afdelingerne ned, for at høre, om deres operation eller undersøgelse er blevet aflyst på grund af morgendagens strejke blandt sygeplejersker og sosuassistenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

[video:flv:080415_strejke_hospitalinterview.flv] 
- Aase Bjerring, Vicedirektør i Sygehus Syd, fortæller her om hvilke patienter der bliver ramt af strejken, og hvordan de skal forholde sig. 

- Vi har rigtigt travlt og vi har også sat ekstra personale ind til at passe telefonerne, siger Aase Bjerring, Vicedirektør i Sygehus Syd i dag til TV2 Øst.

I morgen rammer masser af breve borgernes postkasser. Breve, der rummer en aflysning af en planlagt operation eller undersøgelse på et af regionens sygehuse, som følge af den varslede strejke blandt sygeplejersker, portører og sosuassistenter. Men allerede i dag kimer telefonerne med bekymrede borgere, der vil høre, hvordan det ser ud med netop deres operation eller undersøgelse.

- Jeg beder folk om at have tålmodighed. Vi forstår godt, at folk bliver skuffede over at få aflyst en planlagt operation, men vi kører med nødberedskab, så der er ikke meget at gøre, siger Aase Bjerring.

Det betyder, at det kun er akutte og livstruende operationer, der udføres. - Det kan være patienter, der har blindtarmsbetændelse eller som har været med i et trafikuheld og har brækket benet. De patienter bliver selvfølgelig behandlet. Det samme gør kræftpatienterne, og resten må vente, siger Aase Bjerring.

Ifølge sygehusledelsen hos Region Sjælland vil alle de borgere, der er blevet ramt af strejken, få en ny indkaldelse 1-2 uger efter at strejken er afblæst. Alternativt gælder det fri sygehusvalg også under strejken. Det hjælper, ifølge Aase Bjerring bare ikke meget, når man ser til de andre offentlige sygehuse.

- De er jo også i samme situation, så de har også masser af aflysninger, siger hun.

Til gengæld kan man, hvis man ikke vil vente, ringe til den afdeling, der har aflyst ens operation eller undersøgelse, og høre, om man er berettiget til udvidet sygehusvalg, dvs. at man kan komme på privathospital på det offentliges regning.

Aase Bjerring understreger, at de patienter, der er blevet aflyst, skal være opmærksomme på, om der sker en forværring i tilstanden. I så fald skal man kontakte sin egen læge. - Det kan være, hvis man har fået aflyst en galdestensoperation, og man pludselig får det meget dårligt. Så kan man blive akutpatient og blive opereret, siger hun i dag til TV2 Øst.

Læs meget mere om konklikten her:
Konflikt 2008


Nyhedsoverblik