¨

Tragedie hos vandrefalken på Møns Klint

Foto: TV ØST

Efter ni sæsoner med unger hos vandrefalken på Møns Klint, endte rugeperioden i år med at æggene blev ædt af krager

Fulgeinteresserede observatører blev i år vidne til en tragedie for falkeparret ved Møns Klint. Kort før de fire brune æg skulle klække blev de spist af grådige krager. Det er første gang i 10 sæsoner, at vandrefalkene fra Møns Klint ikke får unger, skriver GeoCenter Møns Klint i en pressemeddelelse.

Under hele rugeforløbet har gråkrager været langt mere nærgående end tildligere år, men falkene har normalt kunnet holde dem borte fra redestedet - flere gange med en dræbt krage som resultat.

Den nye hanfalk, som afløste den gamle han sidste sæson, har været noget mindre udfarende over for krager og andre trusler i yngleområdet. Det har medført, at kragerne er blevet mere dristige og altså i sidste ende så deres snit til at spise falkenes æg.

Falkeobservatørerne så 1. maj en gråkrage lande på redehulens kant, mens parret afløste hinanden på reden, og lidt efter gå målrettet hen og tage et æg i næbbet og stikke af. Kragen vendte tilbage til redehulen, men det lykkedes observatørerne at jage den væk, indtil falken vendte tilbage på reden. Desværre var det en stakket frist. Den følgende morgen var der kun ét æg i redeskålen, og senere på formiddagen var reden tom. Siden er falkene ikke blevet set ved redestedet.

Det er så sent i yngleforløbet, at der er en meget lille chance for at falkene begynder på ny parring. Sandsynligvis vil parret holde kontakt med hinanden hen over sommer og efterår og gøre sig klar til en ny sæson med lykkeligere resultat.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App