¨

Trafikulykkeoffer er vred over dom

Foto: TV ØST

500 kr. i bøde for at forårsage en alvorlig trafikulykke er alt for lidt. Sådan lyder det nu fra et af ulykkens ofre.

Det et otte måneder siden trafikulykken skete, men Carsten Funch Rasmussen har stadig men. Rygsmerter og psykologbesøg er blevet en del af hans hverdag.

- De første 14 dage havde jeg det rimeligt godt, så fik jeg en nedtur, og så kom alle reaktionerne, fortæller han til TV2 Øst.

Noget der smerter næsten lige så meget, er nyheden om, at manden der var skyld i ulykken, slipper med en bødestraf på 500 kr.

- Jeg blev meget vred i går, da jeg hørte og så dommen, siger Carsten Funch Rasmussen.

Ulykken skete i februar i år, hvor en varevogn ifølge Carsten Funch Rasmussen forsøgte at overhale i nødsporet, og tvang hans bus - fyldt med elever - i kollision med en lastvogn. En ulykke, som ifølge buschaufføren, kunne have kostet liv.

- Der er et eller andet galt med vores retssystem, når man hører om børn, der cykler uden cykelhjelm, som får en større bøde, påpeger Carsten Funch Rasmussen.

Politiadvokat hos Sydsjællands og Lolland-Falsters politi Michael Boesen, som har behandlet sagen, forstår Carsten Fuch Rasmussen frustration, men holder fast i, at den rigtige straf er givet.

- Praksis siger, at hvis man udviser manglende agtpågivenhed, så koster det 500 kr., understreger Michael Boesen og tilføjer, at politiet i den pågældende sag har vurderet, at varevognens tur ud i nødsporet ikke var forsætlig.

Sagen gav dog i dag anledning til diskussion blandt folketingets politikere, om hvorvidt straffen i sådanne sager er hård nok.

- 500 kr. for en færdselsforseelse. Det er for lidt, siger Venstres medlem af Trafikudvalget Karsten Nonbo.

Et synspunkt, som bakkes op af Trafikudvalgets formand.

- For mig så lyder 500 kr. af meget lidt, og derfor vil jeg også bede justitsministeren om lige at redegøre lidt nærmere for, hvad der er sket i den her sag, så vi kan kigge lidt nærmere på de principielle bevæggrunde for det, siger Benny Engelbrecht (S)

Uanset hvad, så bliver det lidt dyrere at dumme sig - blandt andet i trafikken. Fra 2012 lyder minimumsbøden for alle forseelser på 1000 kr.

02:03 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App