Trafikudspil på Sjælland

Alle kommuner i Region Sjælland går sammen om et trafikpolitisk udspil

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Højst een times rejsetid fra Sjælland til hovedstadsområdet. Det er er et af målene i det trafikudspil, som 17 kommuner og Region Sjælland onsdag sender til den regeringsnedsatte Infrastrukturkommission.

Det er første gang, at alle kommuner i region Sjælland går sammen og peger på de projekter, der skal give regionens borgere en markant bedre trafikoplevelse både i egen bil og med offentlige transportmidler.

Baggrunden er at hver femte borger i sjællandsregionen i dag pendler mere end 30 km for at komme på arbejde. Det er dobbelt så mange som i resten af landet, og det betyder at samfundet hvert år mister værdier for seks mia. kr. i bilkøerne ind mod København.

Udover en betydelig udbygning af både Holbæk- og Køgebugtmotorvejen, der overgår de anlægsarbejder, der allerede er i gang, peger kommunerne og regionens fælles trafikudspil også på en ny 90 km. lang tværforbindelse fra Kalundborg til Sydmotorvejen. Den skal blandt andet sikre godstransporten fra Skandinavien via Femern Bælt og styrke sjællandsregionens udviklingsmuligheder. Trafikudspillet peger samtidig på vigtigheden af en fast forbindelse over Femern Bælt.