Trafikdrab rammer lokomotivførere

At være skyld i en andens død kan give store psykiske problemer. DSB har en helt konkret plan for, hvad man gør, hvis det sker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jørn Hjort har kørt lokomotiv for DSB i 27 år. Han har for år tilbage oplevet, hvad stadig flere oplever i løbet af en karriere i lokomotivet.

- Det var sådan en ung mand, der hoppede ud over rækværket og løb ud midt på sporet. Jeg tænkte, at det var da mærkeligt, så jeg gav lige et trut. Så flyttede han sig, og jeg tænkte, at det var da pragtfuldt, for jeg kørte et gennemgående tog. Men han lagde sig med hovedet ned på skinnen, så jeg kørte desværre hovedet af ham.

Sidste år var der i vores region 16 lokomotivførere, der anmeldte, at de enten havde kørt en person ned eller været meget tæt på at gøre det.

DSB hjalp dengang Jørn Hjort med psykologhjælp.

Hvis en lokomotivfører står i en lignende situation i dag, står et helt krisehold klar med samtaler, psykologhjælp og fri fra arbejde.

Målet er, at lokomotivføreren skal kunne komme bedst muligt igennem sin svære oplevelse. 

I dag er Jørn Hjort afklaret med at have dræbt en anden person, men samtidig ved han, at der er en risiko for, at det sker igen.

- Det vil alle lokomotivførere være udsat for, for statistisk har vi en hvert syvende år.
Jeg er så i den lykkelige situation, at jeg kun har kørt en enkelt ned med døden til følge. Jeg er sluppet relativt billigt.

Anderledes voldsomt er det gået til for en af Jørn Hjorts kolleger, som har oplevet at have kørt 13 mennesker ihjel.


Nyhedsoverblik