Trætte af unges vold og hærværk

Restauratører er godt trætte af unges druk, vold og hærværk i feriebyen Marielyst på Sydfalster. Efter nattens voldsomme begivenheder efterlyser de indgreb i de unges uhæmmede natteliv

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge Kim Salling Rasmussen fra Marielyst er det en tilbagevendende begivenhed hvert år i sommerperioden. Når massevis af unge tager til feriebyen for at feste, ender det ofte i vold og hærværk.

- De går på stranden med en kasse øl, Bacardi Breezers og to flasker vodka. Så drikker de hjernen ud, og når de så går op igennem gaden, er de fuldstændig ustyrlige, forklarer han

Den velbesøgte ferieby har ellers gennem flere år forsøgt at slippe af med et ry som feriekoloni for unge, druk og ballade og i stedet appellere til familier med børn. Men det billede fik med nattens hændelser ridser i lakken.

- Der kommer en stemning, der gør folk utrygge, og så de tager hjem , siger Kristian Svensson, der driver baren Skipperstuen på byens hovedstrøg.

- Det er blevet værre de sidste 3 år, og det er skidt for Marielyst, når vi gerne vil have børnefamilierne hertil, supplerer Kim Salling Rasmussen.

Politisk har byens problemer gentagende gange været vendt, hvilket blandt andet har ført til ændrede bevillinger til værtshusene. De lokale beslutningstagere opfordres dog til at kigge på tingene igen.

- Politikerne må beslutte, om det skal fortsætte på den her måde eller om vi skal finde en løsning på det her, siger Kristian Svensson.