Trækker 178 millioner fra naturprojekt

Venstres miljøpolitiske ordfører oplyser i dag, at der sandsynligvis ikke kommer de lovede penge til at genoprette naturen i Åmosen i Nordvestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eyvind Vesselbo, Venstres miljøpolitiske ordfører, siger i dag til TV2 ØST, at regeringens støtte til at genoprette naturen i Åmosen bliver højst sandsynligt ikke til noget.

Udsigten til at miste de lovede 178 millioner i støtte skaber problemer i landbruget:

- Når man skal planlægge en bedrift, så er man nødt til at se en årrække ud i tiden. Nu er det her igen skubbet, og det betyder, at man har svært ved at tage stilling til, hvordan man skal beskrive udviklingen af sin bedrift, siger Karsten Vig Jensen fra landbrugsforeningen Gefion.

Også Søren Krag fra Danmarks Naturfredningsforening beklager beslutningen:

 - Det er jeg meget ked af. Jeg synes, det er trist for Danmark og for den danske natur og i det hele taget for vores udvikling her på Vestsjælland.

Også turistchefen i Holbæk er ærgerlig over, at projektet ikke bliver til noget.

Sidste år i august lovede regeringen ellers, at der nu ville blive sat 178 millioner kroner af til projektet, der skulle genoprette naturen i Åmosen og sikre de mange historiske genstande fra stenalderen, der ligger i området.

Men efter valget er der ikke længere flertal. Dansk Folkeparti siger, at de er imod projektet, da pengene til projektet kommer fra andre miljøprojekter.

- Vi har aldrig været fortalere for projektet. Og vi kan slet ikke være med, når pengene bliver taget fra andre naturprojekter, siger Jørn Dohrmann, miljøordfører hos Dansk Folkeparti, til TV2 Øst.