Tosporet rundkørsel i Ringsted skaber debat på Facebook

En rundkørsel ved outletbyen i Ringsted bliver livligt dabateret Facebook. Mange mener nemlig, at de andre bilister ikke kan finde ud af at følge reglerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Ringsted er bilisterne ved at være godt trætte af hinanden – de er nemlig sure over, at ingen kan finde ud af at køre korrekt i den tosporede rundkørsel.

På Facebook har mange kommenteret på opslag, der handler om rundkørslen ved outletbyen i Ringsted. En af dem der har været med i debatten er Jane Holm Jensen. Hun blev for nyligt påkørt.

- Jeg synes mange gange, at folk bare kører lidt som de selv vil, siger hun.

Og et af problemerne med den tosporede rundkørsel er, at der er 4 forskellige skilte ved indkørslerne. Det betyder, at der er 4 forskellige måder at køre korrekt på, hvis man skal følge de lokale regler, der er lavet af Ringsted. Men hvorfor ikke følge de regler Vejdirektoratet har?

- Om der er én rigtig måde? Der er den måde, man har besluttet lokalt. Her går de ind og vurderer, hvordan trafikmængden. Det vurderer man fra alle siderne, og derfor ændrer reglerne sig hele vejen rundt, siger Mariette Jensen, der er kørelærer.

 Så det er altså lovligt, at Ringsted selv går ind og regulerer reglerne for, hvordan man skal køre. Men det er ikke kun de forskellige skilte, der volder problemer.

- Det der er problemet tit, er at der ikke er nogen, der tør at trække ind til midten, fordi de er bange for, at de ikke kan komme ud igen, siger Marietta Jensen.

Og det er et problem Jane Holm Jensen kan nikke genkende til.

- Hvis man ligger sig i inderbanen så der det ikke sikkert, at du kommer ud igen.

Derfor tror hun også, at mange bilister vælger at blive i ydersporet, selvom de først skal dreje ved 3. afkørsel.

Hvis du gerne vil vide, hvordan man skal køre i en tosporet rundkørsel, kan du finde en video fra Vejdirektoratet her.