Top-politikere til skattekamp på Falster

Den politiske kamp i Danmark handler i høj grad om hvor meget vi skal betale i skat. I dag var kamppladsen henlagt til gågaden i Nykøbing Falster. Både skatteministeren og Ny Alliance var på vælgerjagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En personskat på omkring 40 procent. Eller slet og ret et skattestop. Blandt politikerne er fronterne trukket op i kampen om skattepolitikken. Men det bliver måske ikke helt nemt at sælge skattelettelser til folk på Falster

- Det må i hvert fald ikke gå ud over vores velfærdssamfund, siger Hans Knud Nielsen fra Nykøbing Falster.

Mens Skatteministeren var i byen for at fejre at skattestoppet nu har virket i 2000 dage, så var Ny Alliances tre hovedpersoner på jagt efter underskrifter for overhovedet at få lov til at komme i folketinget efter næste valg, blandt andet med det formål at sænke skatten markant.

- Skattestoppet bliver bedre og bedre, og nu længere tid der går, desto mere vil det betyde for danskerne, hvis vi fjerner skattestoppet og begynder at hæve skatterne igen, siger skatteminister Kristian Jensen (Venstre)

- Vi er nødt til at lave en skattereform med lavere skat på arbejde, hvis vi skal beholde vores velfærd i fremtiden, lyder meldingen derimod fra en af Ny Alliances medstiftere, Anders Samuelsen.

Men selv om skattelettelser kan lyde tillokkende, så er der jo også lige det med finansieringen:

- Det lyder jo meget godt med skattelettelser, men så er der jo bare noget andet, der bliver dyrere - pengene skal jo komme et sted fra, siger Niels Curting fra Nykøbing Falster.

Og det er lige netop her, politikerne ikke er helt på bølgelængde.

- Det lyder jo meget tillokkende, men jeg glæder mig til at se, hvor de vil skaffe pengene, siger skatteministeren.

Men Ny Alliance har masser af forslag. 

 - Der er mange steder, vi kan få pengene fra. For eksempel vil vi komme en del sort arbejde til livs, som i dag koster samfundet rigtig mange penge, siger Anders Samuelsen.

Og det hjalp ikke meget, da Ministeren gik de godt 200 meter for at hilse på modstanderne. Enige, det blev de selvsagt ikke. Men nu er der jo også ting, der er vigtigere end al den snak om penge.

- Pengene er ikke det vigtigste - det vigtigste er, at vi har det godt med hinanden, er budskabet fra Sonja Tankeow fra Nykøbing.