Tonsvis af gamle fisk forsvundet

Der er ingen spor af de 14,5 ton gamle fiskevarer, som et firma i Slagelse har solgt til op imod 100 restauranter. Myndighederne har ikke tjekket om fødevarerne er solgt til kunder eller smidt ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Firmaet har kaldt varerne tilbage fra kunderne, men vi har ikke tjekket i hvilket omfang restauranterne har sendt varerne tilbage eller destrueret dem, siger Michael Rosenmark, leder af Fødevarekontrollens rejsehold.

I et halvt år har fødevaremyndighederne vidst, at firmaet Gamba Foods i Slagelse har solgt for gamle fiskevarer. Men alligevel har man ikke gjort noget for at tjekke, hvor varerne er blevet af, skriver BT.

- Det har været en meget stor sag både for os og Gamba Foods. Og så er det naturligvis et spørgsmål om ressourcer, hvor hurtigt det går med opklaringen siger Michael Rosenmark.

Men han lover, at myndighederne har lært noget af sagen og at det fremover vil gå hurtigere, så man hurtigt kan få kontrol med, hvor de gamle fødevarer er og sikre at de ikke ender på spisebordet hos nogle kunder.

Fredag i sidste uge blev Gamba Foods anmeldt til politiet af Fødevarestyrelsen for at have solgt de mange ton gamle fiskevarer.