Togfører: Groveste tilfælde af vold i lang tid

Kollega til den togfører, der i aftes blev overfaldet, kalder opførslen fuldstændig utilstedelig. Men den er ikke noget nyt for togpersonalet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For Hans Jørgen Worm-Laursen og hans kolleger er trusler ikke noget særsyn.

- Det er jo netop alt lige fra den nok så bekendte løftede langefinger til spytten til trusler om "jeg ved hvor du bor, jeg ved, hvor dine børn går i skole" og den slags, siger Hans Jørgen Worm-Laursen.

Han er togfører på 24. år og har oplevet en del i forbindelse med sit arbejde.

Men tilfældet fra onsdag aften, hvor en kollega blev overfaldet, sparket, slået og taget kvælertag på, er alligevel noget af det groveste, han har hørt om.

Det passer ind i billedet af, at volden mod togpersonalet kun bliver værre og værre.

- Hvis man kigger sådan en 5-10 år tilbage, så er det jo gået fra det, jeg vil kalde groft mobberi, og så til virkelig at være trusler på helbredet, både fysisk og psykisk, siger Erik Christensen, der er chef for togpersonalet hos DSB.

Sidste år var der 135 tilfælde af vold eller trusler om vold internt hos DSB. Af dem valgte de ansatte at anmelde 20 af tilfældene til politiet.

Det lave antal politianmeldelser er blevet forklaret med, at visse medarbejdere synes, at det at skulle igennem en retssag og en vidneforklaring kan være en ubehagelig oplevelse.

Men det er på netop det punkt, der nu sættes ind, for at dæmme op for volden.

- Vi har hen over sommeren intensiveret vores dialog med vores medarbejdere om, at det simpelthen er nødvendigt at få det anmeldt, fordi vi vil bare ikke finde os i det her, lyder det fra Erik Christensen.