Tiltalt for misbrug af plejebarn

Manden i en aflastningsfamilie er nu tiltalt for at have misbrugt sit plejebarn gennem flere år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skulle være en tryg tid for en 15-årig pige. Hun blev anbragt hos en aflastningsfamilie, men gang på gang blev hun udsat for seksuelt misbrug.

Det er det billede, som et anklageskrift fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tegner. Den tiltalte er en nu 44-årig mand, der kommer for retten i Sorø på torsdag.

Overgrebene begyndte tilsyneladende i juli 2003, hvor den dengang 15-årige pige som plejebarn var taget med familien på ferie i Østrig. Familien var udvalgt i samarbejde med Holmegaard Kommune.

Manden begyndte at kysse pigen og befamlede hende i skridtet. Da han forsøgte at trække trusserne af, holdt hun dog godt fast og begyndte at græde, og det fik manden til at opgive.

Men kun for en stund. For da ferien var slut fortsatte manden ifølge anklagen i "adskillige tilfælde" sine forsøg på at have samleje med pigen.

I hjemmet, på en badeanstalt i Holbæk, et sommerhus på Møn, i sin bil rundt om på rastepladser og forskellige steder i naturen blandt andet omkring Næstved skete det. Manden skulle angiveligt have truet pigen med, at hun ville blive fjernet helt fra sit hjem. Det stod på frem til maj 2005. I flere tilfælde i episoden skulle det også være lykkes for manden at have samleje med pigen på et hotel i den tyske by Quickborn.

/Ritzau/