Tiltalt i gigantisk narkosag

Han er ikke kun tiltalt for at smugle 13 ton hash til Danmark. Ifølge anklageren har en 39-årig mand også forsøgt at smugle et halvt ton kokain til landet. Kokainen skulle formentlig landsættes på Orø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Anklagemyndigheden lægger op til, at det normale loft over straffen i narkosager skal hæves, når en 39-årig mand skal for retten.

Og læser man anklageskriftet, kan man godt forstå det. Han er tiltalt for at have været manden bag indsmuglingen af 13 ton hash i forsommeren 2003 fra Marokko til Danmark med båden "Atlantic Privateer". De mange ton hash skulle være bragt i land nær Hundested omkring den 20. juni.

Som om det ikke var nok, så er manden også tiltalt for at have forsøgt at indsmugle op mod 500 kilo kokain. Den afsindigt store mængde narko skulle være smuglet til Danmark fra september 2003 og frem til november året efter.

I den periode blev der lejet et sommerhus i Rørvig og en fiskekutter i lystbådehavnen i Kastrup til brug for smugleroperationen. Samtidig deltog den nu 39-årige i en udflugt til Orø - ifølge politiet for at undersøge mulighederne for at landsætte kokainen der.

Politiet mener, at forskellige e-mails og samtaler ført fra telefonbokse rundt om i København skulle bevise, at der var gang i planlægningen. Men af endnu ukendte årsager blev den rekordstore narkosmugling aldrig gennemført.

Manden blev i september sidste år udleveret til Danmark fra Brasilien, hvor han sad i arrest i 19 måneder, mens han kæmpede mod en udlevering.

Flere medtiltalte er i øjeblikket for retten tiltalt for at have deltaget i forskellige dele af hashsmuglingen samt drabet på en mand, hvis lig blev fundet på en ålefarm i Lynge.