Tiltale om trafikdrab hænger i tynd tråd

Trafikdrabet på den kun 16-årige Mick Myrthu Petersen ender måske ikke i retten, skriver Kalundborg Folkeblad. Politiet kan ikke modbevise drabs-chaufførens forklaring

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

16-årige Mick Myrthu Petersen blev dræbt på Kalundborgvej ved Viskinge den 29. december af en 77-årig bilist, der til politiet har forklaret, at han troede, at han havde ramt en sten og derfor ikke stoppede op og hjalp Mick Myrthu Petersen og foreksempel gav førstehjælp.

Politiet har sigtet den 77-årige for uagtsomt manddrab, for manglende agtpågivenhed og for ikke at have ydet hjælp til den påkørte dreng, men sagen ender måske aldrig i retten, da politiet ikke har beviser imod den 77-åriges påstand.

- Vi aner ikke, hvad der egentlig er sket, forklarer vicepolitikommissær Jørgen Junge fra politiet i Kalundborg, til Kalundborg Folkeblad

Og uden muligheder for at modbevise bilistens udlægning af ulykken kan politiet ikke rejse en egentlig tiltale. Det er nemlig politiet, der skal løfte den såkaldte bevisbyrde i sagen. Jørgen Junge understreger dog, at sagen ikke er endeligt afgjort endnu.