¨

Tilskuervold breder sig

Foto: TV ØST

Balladen under fodboldkampen mellem Næstved og FCK i weekenden viser, at problemet med voldelige fans og uro ikke mere er et storbyfænomen, men breder sig. Det er dog Ifølge politi og vagter svært at komme til livs.

En øl kastet fra Næstveds fans over et hegn mod FCK-tilhængerne. Det var ifølge Lars Brandt, der var ansvarlig for publikumsvagterne til kampen, det der startede balladen. Øllen var dog blot en undskyldning for få sat gang i et i forvejen planlagt masseslagsmål.

- Der står 300 mennesker på den anden side af hegnet, de er klædt i mørkt tøj og står med ryggen til fodbolden. Der er jo ikke én eneste, der er kommet for at se fodbold, de er kun kommet for at lave ballade, siger han.

Og ifølge politiet er begivenhederne lørdag i Næstved netop et tegn på, at voldelige fans og uromagere i forbindelse med fodboldkampe har bredt sig fra de store byer og klubber ud i provinsen.

- Man kan jo tydeligt se det nu, at breder sig desværre, lidt ud over det, der foregår i superligaen, nu kan vi se det også til en pokalkamp i Næstved i lørdags, siger Politiinspektør Erik Johansen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

Politiet vurderer, at der er omkring 10-20 meget yderliggående fans af det lokale 1. divisionshold i Næstved, der går specifikt efter at skabe ballade under fodboldkampene. Han bakkes op af Lars Brandt

-Selvfølgelig er det blevet værre. Da vi for 10 år siden stod inde i København, var der måske 10-15 personer, det var galt med, nu er de 300. Så desværre det bliver værre og det breder sig. 

 En gruppe betjente er nu gået i gang med at gennemse både mediernes og private optagelser fra kampen, og vil på den baggrund forsøge at pågribe uromagerne.

- Vi kender ganske mange af dem, der har været involveret i det her, så der er altså nogle stykker, der kan forvente, at der dukker et par betjente op og siger, du var da vist til fodbold i lørdags, siger politiinspektøren.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App