Tiger dræbte teenager i San Francisco

En tiger slap løs og dræbte en teenager i San Francisco i juledagene. Det har nu fået Knuthenborg Safaripark på banen med en advarsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 17 årig gæst i San Francisco Zoo blev dræbt af en tiger lige efter lukketid klokken 17 lokal tid. Den 17-årige befandt sig lige uden for tigerens indhegning, da han blev angrebet. To andre gæster blev også bidt af den samme tiger inden politimænd skød og dræbte tigeren på stedet. 

[video:flv:071227_tiger_ulykke16_9.flv]
 - Billeder fra San Francisco.

Det lokale politi undersøger i disse dage, hvordan den 160 kilo tunge sibiriske tiger Tatiana kunne undslippe sin indhegning. Ifølge dyrepasser Ed Hansen er der ingen faste regler for, hvordan tigere skal indhegnes i USA.

Efterforskningen fortsætter
Afdelingen med de store kattedyr i San Franciscos Zoo var torsdag afspærret som åstedet for en forbrydelse, da politiets efterforskere var ved at undersøge, hvordan tigeren kunne slippe ud fra sit indhegnede område.

Politiet udelukker ikke, at en person har lukket rovdyret ud - ved et uheld eller måske forsætligt.

Politichef Heather Fong sagde, at sagen efterforskes som en kriminalsag for at få fastslået, om en eller flere personer var involveret.

En ansat i den zoologiske have insisterer på, at tigeren ikke kom ud gennem en åben dør og må været klatret eller sprunget ud. Men Jack Hanna, der tidligere direktør for en zoologisk have og en kendt tv-ekspert i dyrespørgsmål, mener, at dette er "praktisk talt umuligt". Han har i stedet antydet, at besøgende måske har lagt et bræt over voldgraven eller på anden måde gjort det lettere for rovdyret at slippe ud.

En anden dyreekspert, Sy Montgommery, som blandt andet har skrevet bøger om tigre, mener imidlertid, at kattedyret kan være undsluppet med et spring. Politiet har ikke kommenteret de forskellige teorier.

Hvis det konkluderes, at tigeren kom ud ved at springe over indhegningen, kan det få følger for mange zoologiske haver.

Knuthenborg: Danske haver er sikre
I Knuthenborg Safaripark på Lolland kan man se tigere, men her er de godt buret inde, og det er der god grund til. 

- Tigeren er et rovdyr. Og et menneske kan intet stille op, hvis den pludselig angriber, siger Formidlingschef, Sami Widell fra Knuthenborg Safaripark til BT i dag.

Han siger samtidig, at samtlige danske zoologiske haver og dyreparker er så sikre, at der ikke er grund til uro.

Men det kan alligevel gå galt. For tre år siden slap en tiger løs i Nykøbing Falster. Læs historien fra dengang.

San Francisco zoo's hjemmeside er der blevet lagt en pressemeddelse online, hvor haven undskylder episoden, og fortæller lidt om den efterforskning, der netop nu er igang. Parken har haft lukket siden ulykken skete den 25. december, men skulle efter planen åbne igen fredag.

Læs mere om tigerangrebet på Fox News hjemmeside, eller se et nyhedsindslag fra den amerikanske tv-station CBC om tigerangrebet.

Tigeren Tatiana skabte også overskrifter i 2006, da den angreb en af dyrepasserne i haven. Læs historien fra dengang på San Francisco Chronicles hjemmeside

Den sibiriske tiger:
Amurtigeren, eller den sibiriske tiger som den tidligere blev kaldt, lever i Kina og den østlige del af Rusland. Amurtigeren er den største af de fem underarter af tigre. Hannen kan veje op til 300 kilogram og den kan være mere end 2,5 meter lang. Der menes ikke at være mere end 400 tigere tilbage i naturen i dag.