Tidspres betyder dårlig hygiejne på Køge Sygehus

På grund af højt arbejdspres er der sket brud på hygiejneprincipper på intensivafdelingen på Køge Sygehus. Det skriver DR Sjælland i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter det i går kom frem, at arbejdspresset på Køge Sygehus er så stort, at personalet nogle gange må give sovemedicin til patienterne for at nå det hele, er sygehuset igen kommet i modvind.

Sygeplejeskerne når nemlig heller ikke altid at vaske hænder, fremgår det af en rapport fra Arbejdstilsynet, som DR Sjælland har fået aktindsigt i.

Arbejdspresset betyder, udover den øgede brug af beroligende medicin, at personalet må gå på kompromis med hygiejnen.

- Det sker blandt andet, når sygeplejerskerne er nødt til at gå fra en isoleret patient til en patient, der ikke er isoleret, siger afdelingssygeplejerske på intensivafdelingen Rikke Hansen.

"Det kan være nødvendigt at tilsidesætte håndhygiejnen"

Erland Pedersen, ledende overlæge på intensivafdelingen i Køge, bekræfter, at det kan være nødvendigt at tilsidesætte håndhygiejnen, hvis det gælder patienternes sikkerhed.

Men en manglende hygiejne kan også være alvorlig for patienter på en intensiv afdeling, siger overlæge Ove Gaardboe fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

- Håndhygiejne er utrolig vigtig på alle afdelinger, men selvfølgelig allermest vigtig på operations- og intensivafdelinger, hvor der er mange muligheder for at få infektioner, siger han.

Arbejdstilsynet har givet intensivafdelingen i Køge et påbud om at rette op på det høje arbejdspres inden november. Sygehusledelsen er i øjeblikket i gang med at løse problemerne.