For tidligt fødte børn mister specialafdeling

Fremtiden for Neonatal-afdelingen på Holbæk sygehus er usikker. Afdelingen - der er et af sygehusvæsenets store flagskibe er simpelthen ikke nævnt i planerne for fremtidens sygehusvæsen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I ti år har et stabilt personale bygget neonatal-afdelingen op på Holbæk sygehus. Men det er måske snart slut. Afdelingen er ikke skrevet ind i fremtidens planer for sygehusvæsenet.

- Det chokerede os og vi blev lidt deprimerede, da vi opdagede at afdelingen ikke eksisterede i den plan der skal tegne fremtidens sygehusvæsen i Region Sjælland, siger overlæge Henrik Verder, Neonatal-afdelingen på Holbæk Sygehus.

Men overlæge Henrik Verder regner med, at regionens politikere besinder sig, inden planen vedtages.

-Der er ikke kapacitet til at behandle de for tidligt fødte børn i hele regionen på tre afdelinger på Roskilde, Næstved og Nykøbing Falster Sygehuse, som der er lagt op til i specialeplanen, siger Henrik Verder.

At neonatal-afdelingen er røget ud af sygehusplanlægnilngen overrasker også den politiske formand for sundhed- og forskning i Region Sjælland.

-Jeg er meget forundret over det. Neonatal-afdelingen i Holbæk er et af vores fyrtårne i sygehusvæsenet. Der har i mange år været arbejdet på at saikrede at afdelingen er en af de bedste i hele landetdet, så det overrasker, siger formanden for sundhed- og forskning i Region Sjælland Palle Andersen (V).