Tidligere rigmand klager til domstol

Den tidligere storentreprenør Bøje Nielsen fra Næstved var kendt for dyre biler, en privat helikopter, skandaler og masser af penge. Nu klager han til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, da han mener at have 100 millioner kroner til gode.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Da han lå ned, svigtede retssystemet hensynet til hans retssikkerhed, siger Christian Harlang, som er advokat for en sygdomssvækket Bøje Nielsen.

Bøje Nielsens konkurssag skabte gennem flere år store overskrifter i medierne. Han var kendt for en enorm rigdom og som en entreprenør, der førte sig frem med dyre vaner, store biler og en privat helikopter.

Da han blev erklæret konkurs blev hans ejendele solgt, og kritikken tog til, da det viste sig, at flere af hans ejendele blev solgt til meget lave priser. Da hele boet var gjort op, viste det sig endda, at der var penge i overskud.

Den tidligere storentreprenør mener, at Sø- og Handelsretten misrøgtede hans konkursbo, og at han derfor har lidt et tab på 100 millioner kroner.

I 2005 gik han til Landsretten for at få erstatning, men nu har Bøje Nielsen og hans advokat Christian Harlang fået nok af at vente.

Derfor indbringer de nu Danmark for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, fordi de mener, at retssystemet først svigtede ham i hans konkurssag og nu sylter hans erstatningssag.