¨

Tidligere lejere har muligvis millioner til gode

Foto: TV ØST

Mange borgere i regionen har penge til gode hos deres boligselskaber, mener Danmarks Lejerforeninger. Foreningen mener, at boligselskaberne har opkrævet ulovlige gebyrer.

Hvis en lejer ønsker at flytte fra sin bolig hurtigere end de tre måneders opsigelse tillader, tager mange boligselskaber - heriblandt Domea - et gebyr på 400 kr. for at genudleje boligen, og det er forkert mener formanden for Danmarks Lejerforeninger.

- Der er jo ikke nogen ekstraudgifter for boligselskaberne, de skulle alligevel leje boligerne ud igen, siger formanden for Danmarks Lejerforeninger, Bodil Kjærum.

I alt mener Danmarks Lejerforeninger at Domea skylder sine tidligere lejere op mod 4 millioner kroner. Men hos Domea stiller man sig uforstående overfor beskyldningerne. Det koster nemlig mere at leje boligerne ud hurtigt, og dermed er det heller ikke ulovligt at kræve gebyrer, mener Domeas administrerende direktør, Jørn Ravn.

- Hvis vi skal leje ud hurtigere, så skal vi sende flere tilbud ud til boligsøgende, og det koster altså tid og mandskab.

Danmarks Lejerforeninger holder dog fast i, at gebyrerne bør afskaffes hos alle boligselskaberne, og Bodil Kjærum opfordrer folk til at melde sig, hvis de tidligere har betalt et sådant gebyr - så vil der nemlig være penge at hente.

- Hvis vi kan finde frem til nogen, der har en regning på gebyret, så er jeg sikker på, at vi også vil kunne få vedkommendes penge tilbage, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App