Ti personer på dødsliste

En tidligere dansk Balkan-soldat havde en liste på ti personer, som skulle dræbes, da han sidste år gik amok i Brandstrup på Lolland. Han nåede at dræbe en og såre en anden, før politiet fik ham stoppet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kunne være endt meget værre end det gjorde, da den tidligere soldat i en amfetamin-rus gik amok med sin pistol og skød for at dræbe i Brandstrup på Lolland.

I den tidligere FN-soldats hjem fandt politiet ifølge BT en liste med navne på ti mænd, der skulle dræbes. Angiveligt fordi den tidligere soldat, der er far til tre, troede, at hans kone var ham utro med de mange mænd.

De to mænd, som han nåede at skyde, stod begge på listen. Den ene blev dræbt, den anden såret, da den tidligere soldat gik amok den 24. april sidste år.

Den tidligere soldat har selv forklaret, at han havde personlige misbrugsproblemer efter at have været udsendt til Kroatien i 1994.

Tiltalen lyder på manddrab, forsøg på manddrab og overtrædelse af flere paragraffer i våbenloven. Der ventes at falde dom i nævningesagen i Østre Landsret i Nykøbing Falster på fredag.