Thorning i rød skole: hårdere straf til unge

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, gæstede i dag Kalundborg, hvor den Røde Skole havde kaldt til møde blandt socialdemokrater. Thorning-Schmidt brugte anledningen til, at kræve strengere straffe overfor utilpassede unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis det står til Helle Thorning-Schmidt, så skal der strammes op på kravene til utilpassede unge mellem 10 og 14 år.

Thorning-Schmidt erkendte, at integrationen ikke fungerede i 1990´erne, hvor socialdemokraterne var ved magten. Men hun brugte også anledningen til at lange ud efter den borgerlige regering.

- Der er ingenting sket i forhold til integrationen på trods af, at de gik til valg på at de ville løse integrationsproblemerne, sagde Helle Thorning-Schmidt i Kalundborg.

Hun foreslår derfor en reform med seks punkter til, hvad der bør ske. Det er blandt andet, at myndighederne skal have bedre mulighed for at skride ind overfor kriminelle 10 til 14-årige. Desuden mener Thorning-Schmidt, at politiet skal have mulighed for at lave kontrakter med forældrene om at sætte de unge i stuearrest, hvis de ikke kommer hjem til aftalt tid.

- Vi vil finde nogle sanktioner, som har en direkte effekt på de unge og vise dem, at der er opførsel, vi ikke vil finde os i, sagde Helle Thorning-Schmidt.