Test af grillkul- og briketter

Solen er kommet frem igen - og det samme er grillerne. TV2 ØST har lavet en test af grillkul og grillbriketter. Vi giver dig her svaret på, hvad der er bedst at bruge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Duellanterne står og skråner i vinden. De giver sig lidt i papiret ved de stærkeste vindpust, men de står fortsat ranke. Fra venstre har vi:

Grillmaster grillkul fra SuperBrugsen til 24,95 kroner

Grillbriketter fra Aldi til 13,95.

Gastro grillbriketter fra SuperBrugsen til 19,95.

Quick Glow briketter fra SuperBest til 24,95 kroner

Og en engangsgrill fra Shell til 17,95 kroner.

Som dommer har vi i midten Slagter Stig fra Stege.

Alle grillerne bliver tændt op med spritbriketter, da dommeren mener, at de holder længere end tændvæske. Engangsgrillen indeholder dog alle bestanddelene i sig selv, så den bliver blot tændt op med et enkelt tryk på en lighter.

Efter et kvarter flimrer landskabet hen over de varme grillkul. Én af duellanterne har allerede lagt sig i spidsen.

- Aldis grillbriketter er altså hurtige. Den er faktisk allerede klar, vurderer Slagter Stig.

Efter 30 minutter er samtlige griller klar til at blive præsenteret for Slagter Stigs ferske kød. Med en syden bliver den marinerede svinekam forsigtigt lagt på grillen, der er opvarmet med kullene fra Super Brugsen.

- Hvis man bare skal stege to bøffer, så kan man med fordel tage kullene. De er hurtigere, og de bliver også hurtigere færdige, forklarer Slagter Stig.

Samtlige griller bliver dækket af tre forskellige slags grillkød. 20 minutter efter kan Slagter Stig tage kødet af grillerne og skære det ud til test-panelet.

- Denne her smager godt af grill, udbryder Jes Clausen, campist fra Sorø, da han sætter tænderne i en bøf, der er stegt over briketterne fra SuperBrugsen. Men den bedste bid er en helt anden.

- Denne her er utroligt velsmagende. Den har saften endnu, fortæller Jes Clausen, mens han spiser det sidste af bøffen, der er stegt over vinderen.

- Der er mere smag i den. Den er mere saftig og mere brunet igennem, lyder vurderingen fra Keld Rasmussen fra Tølløse.

Dommeren stemmer i med resten af test-panelet: Grillkullene fra SuperBrugsen er testens vinder!

- Jeg er enig med de andre. Der er rigtig god smag i kullene, lyder dommen fra Slagter Stig. I alt får produkterne følgende placering:

1. plads: Grillmaster grillkul fra SuperBrugsen til 24,95 kroner

2. plads: Gastro grillbriketter fra SuperBrugsen til 19,95. Under optændingen og opvarmningen røg det meget fra kullene, men kødet havde en god smag.

3. plads: Quick Glow briketter fra SuperBest til 24,95 kroner

4. plads: Grillbriketter fra Aldi til 13,95. Under opvarmningen imponerede briketterne ellers, men kødets smag skuffede Slagter Stig og testpanelet.

5. plads: Engangsgrill fra Shell til 17,95 kroner. Grillen havde svært ved at give kødet en sprød skorpe, og en tester klagede over, at kødet smagte for meget af kul.