¨

Tennisklub overvejer retssag mod kommune

Foto: TV ØST

Nykøbing F. Tennisklub har i to et halvt år manglet et klubhus. Guldborgsund Kommune rev det gamle ned i 2010. Nu overvejer klubben et sagsanlæg mod kommunen.

Det gamle klubhus lå ved Tingsted Å i Nykøbing F. og var bygget for klubbens egne penge. Men bygningens fundament var for dårligt, så kommunen rev bygningen ned i 2010.

- Vi mangler klubhuset nu. Det er stadigvæk meget nødvendigt, for vi laver mange forskellige arrangementer og aktiviteter, fortæller André Mijas, som er træner for ungdomsspillerne i klubben.

Intet klubhus, færre medlemmer
Før klubhuset blev revet ned, lovede Guldborgsund Kommune, at den ville sørge for et nyt klubhus, men det er bare ikke sket.

- Jeg synes i den grad, det er uvederhæftigt, at man højt og klart lover, at man selvfølgelig vil kompensere for vores manglende klubhus, og så kører vi nu på tredje år, hvor de ikke har levet op til det løfte, siger formanden for Nykøbing F. Tennisklub, Per Bergholdt, som nu overvejer et sagsanlæg mod kommunen.

Konsekvensen af det manglende klubhus er - ifølge formanden - at den voksende medlemskurve er knækket. Hvor der i januar 2010 var 274 medlemmer, var der i januar i år 230.

Klubhus er topprioriteret
Det var formanden for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Poul-Henrik Pedersen fra Guldborgsundlisten, der i sin tid lovede et erstatnings-klubhus, når nu det gamle blev revet ned.

- Udvalget har nu i tre år forsøgt at få klubhuset på anlægsbudgettet. I år har vi så topprioriteret det, og alligevel rækker mine evner ikke til at overbevise økonomiudvalget om, at det er almindelig anstændighed, at vi nu sikrer klubben klubfaciliteter, siger Poul-Henrik Pedersen.

"Ingen kommentarer"
Byrådet skal førstebehandle næste års budgetforslag i morgen - her er et nyt klubhus til tennisklubben heller ikke kommet på denne gang.

Det er i dag ikke lykkedes at få en kommentar til sagen fra hverken borgmester John Brædder (Nyt Guldborgsund) eller viceborgmester Flemming Jantzen (Venstre). De siger, at de ikke vil kommentere emner fra de nuværende budgetforhandlinger.

02:30 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App