¨

Telefontyve kom tilbage - og blev anholdt

Foto: TV ØST

De seneste dages omtalte tyve fra en Expert forretning i Holbæk vendte mandag tilbage til butikken, hvor de efter lidt af en jagt blev fanget og anholdt.

De har været på Facebook, i tv og i aviserne, men de eneste, der tilsyneladende ikke har set det, er dem selv. I hvert fald vendte et par formodede tyveknægte mandag tilbage til den Expert forretning i Holbæk Megacenter, hvor de er mistænkt for onsdag i sidste uge at have stjålet mobiltelefoner for 50.000 kroner.

Læs også: Afslører tricktyve på Facebook

Debatten om tyveriet har de seneste dage raset, fordi Anders Baagland, der ejer Expert i Holbæk, valgte at offentliggøre overvågningsbillederne på Facebook, selv om det er på kant med lovgivningen.

Låste dem inde i butikken

Da de 2 mulige gerningsmænd - en kvinde og en mand - mandag kort før klokken 18 kom ind i Expert igen, blev de straks genkendt af personalet og tilbageholdt.

Læs også: Butiksejer vil have omstridt lov til debat

- Den ene ansatte valgte at låse døren ind til butikken, mens en anden henvendte sig til dem. Det lykkedes dog manden at stikke af, da nogle kunder ville ind og ud af butikken, og døren skulle åbnes, men kvinden blev sat ind på et kontor og tilbageholdt, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Fundet i et krat

Noget af forretningens personale fulgte efter manden, som blev set ved Netto og SMC-bilforhandler, og manden blev set flygte ind i Knudskoven. Politiet omringede skoven med patruljebiler ved 20-tiden, og en hundepatrulje fik snuset manden, der gemte sig i et krat, op. 

De 2 anholdte personer er begge 2 polske. Kvinden er 40 år, mens manden er 36 år.

- Vi skal have fat i en tolk og have dem afhørt i dag, og vi skal have kigget på, om de også har noget at gøre med et tyveri i Expert på Lolland, siger Martin Bjerregaard, der roser Expert-personalets indgriben i Holbæk.

- De har haft travlt, og de har ydet en god indsats. Vi har endnu ikke haft lejlighed til at se, om de 2 anholdte er de samme som på overvågningen, men det at 2 ansatte straks genkendte dem er et godt udgangspunkt for sagen, siger Martin Bjerregaard.

Politiet beslaglagde under strabadserne i går en sølvgrå polsk indregistreret bil, som det formoder er de 2 anholdtes.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App